logo

Clubkampioenschappen

17 jun 2024

Clubkampioenschappen Matchplay 2024

Zomer. Kent u dat woord? Het lijkt erop dat we collectief vergeten zijn hoe dit fenomeen zich in eerdere jaren in juni voor onze ogen ontvouwde. Warm weer, de bomen vol in het blad, greens als biljartlakens en dat allemaal in combinatie met de maand juni betekent dit op GC Heidemeer: Clubkampioenschappen Matchplay. Bikkelharde matchplaypartijtjes die onderling uitgevochten worden waarbij meterputtjes niet altijd gegeven worden!

28 mei 2024

Clubkampioenschappen Mixed Greensome: Schoolreisje voor gevorderden deel 2!

Het is niet iedereen gegeven dat er een vervolg komt op een heerlijk schoolreisje dat inmiddels alweer een jaar achter ons ligt. En die geluksvogel was ik. Ik mocht weer mee met Meester Miedema op schoolreisje en ook nu was de bedoeling een meerdaags reisje, dus hield wel in dat ik in de 2 poulewedstrijden heel goed moest doen wat de meester zei, want verliezen zou inhouden dat we na één dag al naar huis moesten en wie wil dat nou?

11 sep 2023

Clubkampioenschappen Greensome 2023

Over lopende out of bounds paaltjes en het vervolmaken van de Career Grand Slam.

14 jul 2023

Clubkampioenschappen Strokeplay 2023

Nadat ik rond 2010 klaar was met de opleiding tot golfprofessional, heb ik helaas nooit meer mee mogen doen met amateur wedstrijden, en dus ook niet met de clubkampioenschappen. Qua eigen golf viel ik hierdoor in een gat, wat resulteerde in alleen meer les geven, en zelf bijna niet meer golfen. Ik miste de drive om ergens voor te spelen. Voor dames golf professionals zijn er niet veel wedstrijden, en de combinatie met een jong gezin, stimuleerde dat ook niet. Maar toen kwam het bericht eind 2022 dat golf professionals mee mochten doen met de amateur competitie, ik heb de stoute schoenen aan getrokken, contact gehad met Captain Carin, en ja hoor, ik mocht met dames 1 mee spelen. Na jaren niks aan wedstrijden te hebben gedaan, was dit een begin. Niet wetende dat ik ook mee mocht gaan doen met de club kampioenschappen. Dit was toen nog niet bekend. De TC van Heidemeer, onder leiding van Jan Sietse, besloten dat ik mee mag doen met de clubkampioenschappen. De agenda liet het toe, dus ingeschreven maar.

12 jun 2023

Clubkampioenschappen Matchplay 2023

Afgelopen zaterdag 10 juni en zondag 11 juni stonden in het teken van de Clubkampioenschappen Matchplay 2023. Een weekend vol man tegen man gevechten (of vrouw versus vrouw zo u wilt!). Er werd weer op het scherpst van de snede gespeeld dit weekend en het spelformat leent zich uitstekend voor heroische balletjes naar de green van onmogelijke plekken die nét niet de bunker in gaan, miraculeuze ontsnappingen met een ‘half’ als de hole al verloren lijkt en andere dramatische ontwikkelingen waarvan je een enorme boost kunt krijgen of het spreekwoordelijke deksel op de neus. Het maakt deze spelvorm uniek want hé: als je er niet voor gaat, heb je sowieso de hole verloren en wat als het nou wél lukt? En het mooie is: verlies of win je een hole: je kunt de volgende hole gewoon weer opnieuw beginnen, zonder naar je scorekaart te kijken en te denken: oef, daar wil ik liever niet teveel bij stilstaan!

05 jun 2023

GC Heidemeer Mixed Greensome clubkampioenschappen 2023

Winnaars: na 2 verloren (kansloos) finales was het dit jaar wel raak voor Elly en mij. Doordat ik meerdere petten (TC / WeCo / speler) op heb met de CK ’s is het zo nu en dan managen met tijd en organisatorische werkzaamheden. Gelukkig kan ik dan altijd een beroep doen op Koos en Joscha! (bedankt mannen :)). Het poule format dat vorig jaar werd geïntroduceerd is door enthousiaste en positieve geluiden gehandhaafd. Een week eerder hebben Joscha, Koos en ik de poule-indeling al geloot in Bar Mulligan (FIFA loting waardig).

16 mei 2023

Clubkampioenschappen Mixed Greensome 2023: Schoolreisje voor gevorderden!

Herinnert u zich nog de opwinding van vroeger als het schoolreisje naderde en hoe ouder je werd hoe dichter je kwam bij een meerdaags schoolreisje? Dagen lag je te duimen voor mooi weer, ja buienradar was er toen nog niet en eindeloos denken wat moet er mee en hoe zou het zijn. Dat gevoel kwam dit weekend terug, met op het hart gedrukt goed naar de meester luisteren anders verdwaal je en wordt het schoolreisje een nachtmerrie.

13 okt 2022

Clubkampioenschappen Mixed Greensome 2022

Het weekend van 9 en 10 oktober jongstleden stond dit jaar in het teken van wellicht het meest gezellige clubkampioenschap van ons cluppie: de Mixed Greensome kampioenschappen! Het summum als het gaat om de spelvorm greensome! Een aantal jaren geleden alweer werd er besloten niet langer volgens een vast speelschema te spelen, maar werd dit kampioenschap synoniem voor het concept ‘loting’, wat absoluut (nog steeds) een unieke dimensie toevoegt. Dit jaar was er wederom een nieuwigheid en wel in de vorm van ‘poulewedstrijden’, waardoor elk geformeerd koppel meerdere kansen kreeg om zich te kunnen plaatsen voor de eindronde: de beste 8 gingen na de ochtend (als poulewinnaar) door naar de kwartfinales, zondagochtend werden de halve finales gespeeld en zondagmiddag de finale.

22 sep 2022

Clubkampioenschappen greensome 2022 (dames)

Op zaterdag 10 september gingen we met 4 damesflights de strijd aan voor het kampioenschap. Het was prachtig golfweer dus dat zat mee.

20 sep 2022

Clubkampioenschappen greensome 2022

Daar was die dan, de jaarlijkse greensome clubkampioenschappen! Dit jaar was het toernooi later in het seizoen, namelijk in het tweede weekend van september, wat betekende dat de baancondities compleet anders waren dan vorig jaar! Wij kunnen nog goed herinneren dat wij vorig jaar met zomers weer door de baan liepen met regelmatig natte plekken naast de fairway. Ondanks die gesteldheid van de baan waren de holes goed speelbaar en werden wij de greensome clubkampioenen van 2021!

Baanagenda
Sluiten
Baanstatus
Sluiten