logo

NGF competitie

05 jun 2023

Resultaten NGF competitie 2023

De Technische Commissie heeft na afloop van de NGF competitie, editie 2023 de balans opgemaakt.

15 mei 2023

Heidemeer Heren 1 27 holes Hoofdklasse: Hè hè… Handhaving!

Goedemiddag lieve kijkbuiskinderkes! Het is tijd om even het werk neer te leggen, een kopje koffie te pakken, dan wel u bammetjes gesmeerd door Moeders de vrouw uit uw etensbakje gekocht bij de Action erbij te pakken en u eeeeven een kwartiertje af te zonderen. Dat hoeft natuurlijk niet in het kleine kamertje, maar kan gewoon door u even te onspannen door de benen op het bureau te leggen, ipv koffie mss een glaasje melk (das goed voor elk) erbij te pakken en op uw foon dit stukje te lezen! Ik neem u mee naar gisteren, 14 mei 2023. Ondergetekende speelde een clubkampioenschapje op zijn eigen baan, maar was in zijn gedachten ook op de Goyer, alwaar drie mannen van ‘The League Of Extraordinary Gentlemen, acterend in de – ik zeg het nog maar eens even met nadruk – => 27 holes Hoofdklasse <= na een tumultueuze laatste competisiedag vol regen en onweer vorige week opnieuw aan moesten treden om handhaving te bewerkstelligen tegen Frank’s Fanatieke Formatie uit Havelte. Om met de woorden van Heer Jorrit te spreken: 'potverdikke, zenuwachtig dagje hoor!'.

09 mei 2023

Heidemeer Heren 1 27 holes: Pluvius Pauzeert de Partij!

Ik bevind me op het moment van schrijven op de achterbank van een andere auto dan m’n eigen. De auto is weliswaar zwart als de mijne, maar het is een Spaanse imitatie VW met een slowaaks kenteken. Hoe raar wil je het hebben! Normaliter zit ik eigenlijk altijd achter het stuur, in total control over het pad dat ik en mijn mederijders berijd. Maar nu, nu zit ik dus op de achterbank. In een vreemde auto en contempleer samen met de andere ingezetenen de dag zoals die zich afgespeeld heeft op de Goyer, terwijl ik omgeven ben door drijfnatte golfspullen en naar petrichor ruikende competitiekleding. Niets is wat het lijkt op dit moment. Dit is dus wat Competitie Chaos is. Want WE – The League of Extraordinary Gentlemen –, acterend in de => 27 holes Hoofdklasse <= hebben ons danig in de nesten gewerkt. Tumult, Chaos en oplopende Degradatiezorgen (het degradatiespook was aanwezig deze dag met een bordje ‘Heerenveen of Havelte?’ om zijn nek) en wij hebben een heul groot ‘Hoe Gaat Dit Aflopen’ vraagteken boven ons aller koppies.

02 mei 2023

Heidemeer Heren 1 27 holes: Grabben de Goyer by the euh… Pin!

Schokgolven rimpelden door de Hoofdklasse afgelopen zondag op de 30ste van de grasmaand, roars around the pines op de Hooge Graven, alwaar wij – The League of Extraordinary Gentlemen -, acterend in de => HoofdKlasse 27 holes <= aantraden tegen de koploper De Goyer in ronde 3 van den Competisie 2023. De Goyer gaat aan de leiding in onze poule moet u weten en hebben het aura ‘onverslaanbaar’ over zich daar zij soeverein bovenaan staan en andere teams zich reeds kapotgebeten hadden op hen als waren ze een iets te harde kauwgombal. Captain Fraser had bij aankomst zijn driedelig pak al aan de tas hangen, wetende dat als ze ‘even’ van ons zouden winnen Kampioen zouden zijn. Maaarrrrr, voordat ik van wal steek over das wass passiert is deze zonnige zondag druk ik even op de rewind knop van de VHS recorder en spoel even terug naar de vorige zondag, toen wij gastheer waren op onze eigen Heatherlake. Leest u even mee?

25 apr 2023

Heidemeer Heren 1 Hoofdklasse 27 holes: gastheren er gracieus op los!

Een mooi voorjaarsdagje was het, de 23ste april jongstleden, waarbij wij – The league of Extraordinary Gentlemen – acterend in de => Hoofdklasse 27 holes <= gastheer waren op ons eigen Heidemeerke. U ziet aan de foto: heer Schreur verscheen ten tonele met een korte broek, dus dat betekent dat het voorjaar in de lucht is. De korte broek van hem is Hét Heidemeer equivalent van #rokjesdag van Martin Bril en een omineus teken dat het goede weer in aantocht is!

18 apr 2023

Heidemeer Heren 1 27 holes: halveren de pot op Havelte

Deel 2 in het feuilleton ‘hoe het Heidemeer Heren 1 27 holes in de => Hoofdklasse <= Competisie vergaat'. U bent als lezer natuurlijk reuze benieuwd hoe de League of Extraordinary Gentlemen zich afgelopen weekend, den zestienden april tweeduizenddrieentwintig vergaan is op Havelte, alwaar de Edese Golfclub de tegenstander was. Op voorhand schatten wij onze kansen goed in. Maar ja, hoe het balletje rolt of vliegt in april is natuurlijk immer onvoorspelbaar.

03 apr 2023

Heidemeer Heren 1: hebben het vooral heel erg koud na dag 1…

Jaaahaaaaa, daar zijn we weer lieve kijkbuiskinderen. In januari tijdens de jaarlijkse biervergadering in het centrum van Heerenveen werd door de diverse Mannen van de Heidemeer wederom het commitment afgegeven om deel te nemen aan de NGF competitie (-> In de Hoofdklasse <- 27 holes) die afgelopen weekend van start ging. The League of Extraordinary Gentlemen is back!

16 mei 2022

Heidemeer Heren 1 27 holes: Und schluss!

Tja, wat moet ik nu nog schrijven? zondag 15 mei was de laatste ronde (inhaaldag) van de competisie 2022, waarbij ‘we’ verlaat gastheer waren op ons eigen geliefde Heideroosje, in deze tijd beautiful as ever. Geen sneeuw, geen vorst, maar goede greens en een prachtige rodondendron bloeiend links van de green op hole 8, temperatuur dik boven de 20 graden en een fijn wapperend briesje om af te kunnen koelen. Ik kan u natuurlijk een heel relaas geven van datgene […]

09 mei 2022

Heidemeer Heren 1 27 holes Hoofdklasse: For all mankind… En mem!

Zondag 8 mei 2022. Moederdag. De dag van Roze, ter ere van alle moeders ter wereld! Een stralend zonnige dag met een ietwat koude start. Tevens de Dag om een gooi te doen naar het Kampioenskap. Plaats van handeling deze keer: GC de Koepel te Wierden, een lommerrijke baan met goede greens, verharde bunkers rondom de green (we snappen dat de douches geen dienst konden doen, daar al het water naar de greens is geïrrigeerd. Slim gedaan Twentenaren!), kortom: de […]

02 mei 2022

Heidemeer Heren 1 27 holes: ploeteren en beuken op Pluut en Botter!

Daar zijn ‘we’ weer. Het meest knuffelbare en alltime awesome team van de Heidemeer. Het was me het weekendje wel weer beste lezer, want terwijl er een corteo (ik wist ook niet wat het was totdat ik het googlede…) nabij het Abe Lenstra Stadion gehouden werd (en waar 2 spelers onzes bij moesten en zouden zijn) scheepten wij onder een heerlijk zonnetje en vrijwel niet presente bries in richting Zeewolde in den derde ronde van de Competisie om het op […]

Baanagenda
Sluiten
Baanstatus
Sluiten