logo

NGF competitie

08 mei 2024

Heidemeer 2: komt 1 matchpunt te kort voor promotie!

6 mei, de competitie 2024 voor heren 2 zondag zit er weer op. Na onze wonden gelikt te hebben na de sneue degradatie in 2023, vol goede en frisse moed op naar 2024. Met enkele belangrijke transfers heeft de Tc een beweging in gang gezet om 2 jonkies bij ons team bij te voegen. Jorn,  op jonge leeftijd al  een succesvolle schaatscarrière beleeft en nu kiest om te golfen en Jeroen in het dagelijkse leven zuivelmedewerker/verkoper ook zijn golfkwaliteiten in […]

07 mei 2024

Heidemeer Heren 1: Zegevieren (bijna) tegen Zeewolde

Bevrijdingsdag 2024. Op de dag van de Vrijheid togen wij naar de Hooge Graven te Ommen om nog één keer dit jaar het strijdperk te betreden in het kader van onze Operatie NGF Competisie 2024. U hebt wellicht mijn stukje van vorige week gemist, maar voordat u uit uw slof schiet na 100x de website van de GC te F5’en en mij beticht van plichtsverzuim: het klopt dat er geen stukje verschenen is! Wij zouden op onze eigenste Heatherlake rundumhausen en onder het genot van een borrel onze Tegenstanders vergastheren, maar de weergoden gooiden in aanloop naar onze gastheerdag nogal roet in’t eten. Conclusie: de baan was qua bespeelbaarheid niet Hoofdklassewaardig en dus gaven we de strijders van de andere teams te kennen: blief maar mooi tuus en kom op 12 mei maar naar destination HM, dan ist vast beter!

02 mei 2024

NGF Competitie: Dames 1 27 holes KAMPIOENEN!

Begin april ging ons damesteam de eerste 2 wedstrijden de strijd aan zonder mij. Hier kan ik helaas niet de ins en outs over vertellen, behalve dat ze fantastisch teamwork hebben afgeleverd door beide wedstrijden te winnen! Het doel werd me al snel duidelijk gemaakt door medecaptain Carin Hoekstra in de voorbereiding: de laatste 2 wedstrijden gaat het er om, dan treffen we sterkere tegenstanders, dus die moeten allebei gewonnen worden!

23 apr 2024

Heidemeer Dames 2 Donderdag 50+ 18-27 holes

Dan lezen we het stuk van Heren 1 en dan denk ik o jé de redacteur wil graag dat we allemaal wat schrijven over de competitie en dat heb ik deze week nog niet gedaan. Nou ja niet het enige team dat zich niet (geheel) houdt aan de wensen van de redacteur, maar toch je wilt hem wel ter wille zijn, want een redacteur tegen je kan denk ik ernstige gevolgen hebben, of misschien wel niet maar ik neem het risico niet. Nu weet ik toevallig dat onze redacteur speciale banden heeft met dat eerste Herenteam, dus die hoeven niet bang te zijn met de redacteur overhoop te komen liggen.

22 apr 2024

Heidemeer Heren 1: Fietsen de Koepel eraf in de Hoofdklasse op de Hilversumsche!

Het is weer maandag! Tijd voor een wekelijkse update aangaande de queeste waar we een paar weken mee begonnen in de 27 holes Hoofdklasse van de NGF competitie. De Blauwe Garde uut it Noorden reisde zondag 21 april af naar de Klup met de Ljip in het vaandel in het midden des lands. Plaats van handeling: de illustere golfbaan “de Hilverschumsche”met een roemruchte historie waar je ú tegen zegt. Daar leek tevens het doucheputje van Nederland zich te bevinden, want amai: d’r was een hoop overtollig water te bespeuren. Op de parkeerplaats en de driving range kreeg je natte voeten en ook door de baan was er veel ‘tijdelijk water’. Zeker ook rondom de achttiende green, zichtbaar vanuit het fraaie clubhuis. Vrijwel direct bespeurde ik aldaar een reiger die op zoek was naar een lekkere snack zo het leek. Een prachtig voorbeeld van libbende natoer dacht ik nog! En man man man, wat kan zo’n beestje toch onbeweeglijk stil op z’n plekje staan! Op de achttiende aangekomen in de middag (waarover later meer) bleek bij nadere inspectie deze plastic fantastic te zijn en een naambordje “Marijke Helwegen” te dragen…

17 apr 2024

Heidemeer Heren 1 27 holes: nemen plaats aan de Pokertafel voor het Kampioenschap!

moest er even op wachten, maar vandaag deel 2 in het feuilleton omtrent de belevenissen van Heidemeer Heren 1 27 holes, uitkomend in de Hoofdklasse 27 holes. Ik was even busy busy met arbeidsgerelateerde zaken, vandaar dat het wat langer duurde. Ergo: ‘We’, de blauwe garde uut it Noorden werden op 14 april verwacht op GC de Koepel te Wierden (baantje lag er goed bij heur poeh!) om de strijd aan te binden met de heren van de Hooge Groav’n. Voor degenen die niet helemaal thuis zijn in de historie: de heren van de Hooge Groav’n hebben een speciaal plekje in ons grutte Friese hart, daar zij vorig jaar ons verblijdden met 2 krattekes smakelijk pilsbier nadat wij de titelkandidaat numero uno destijds een ongelooflijk lekker smakende nederlaag aan de broek gaven. Maar ja dat is toch echt vorig jaar en dus was het deze dag geen dag van weerzien met kadootjes en confetti, want the stakes are high: wie wint pakt een goede uitgangsposisie richting handhaving. En mochten wij verliezen: het degradasiespook zou ons grijnzend recht in het gezicht aankieken!

15 apr 2024

Competitie Heidemeer 2 dames donderdag 50+  18- 27 holes

Een nieuwe opzet dit jaar van de NGF competitie die nogal wat veranderingen teweeg brengt. Allereerst de poule-indeling is gemaakt door de samenvoeging van dinsdag voorheen en donderdag dames en dat geeft in de aanloop denk ik nogal wat verschillen in handicap. In onze poule is het verschil denk ik wel erg groot met de Noord Nederlandse en Havelte, op dit moment de nummer 1 en laatst. Dat wordt in de loop van de tijd vanzelf rechtgetrokken door promoties.

10 apr 2024

Heidemeer Heren 1: wapperen uit de bocht op Zeewolde…

Zaterdagavond 6 april 2024. De avond vóór de eerste NGF competitie wedstrijd. Ik sta voor mijn kledingkast. Waar tegenstanders ons in vorige jaren aan zagen treden in knuffelbare babyblauwe outfits ligt er nu een nieuwe ‘bedrijfspolo’ voor me klaar. Ik til de polo op en bekijk em van alle kanten. Het vers gestikte logo van onze sponsor ‘It Houtsje’ (http://www.ommes.nl/) schittert op de borst en een gevoel van trots bekruipt me als ik de tekst op de mouw bekijk: “Heren 1”. Ja… Dat zijn we: het summum van de Heidemeer, het beste van het beste uit het Friese Haagje. De Blauwe Garde uut it Noorden, het elitekorps van de Heidemeer dat wederom op jacht gaat naar minimaal wederom een jaar Handhaving in de 27 holes hoofdklasse. De polo vouw ik eerbiedig op en leg em klaar. Tevreden stap ik in mijn pyjama met mooie brandweerauto’s erop in bed, want: morgen COMPETISIE!

05 jun 2023

Resultaten NGF competitie 2023

De Technische Commissie heeft na afloop van de NGF competitie, editie 2023 de balans opgemaakt.

15 mei 2023

Heidemeer Heren 1 27 holes Hoofdklasse: Hè hè… Handhaving!

Goedemiddag lieve kijkbuiskinderkes! Het is tijd om even het werk neer te leggen, een kopje koffie te pakken, dan wel u bammetjes gesmeerd door Moeders de vrouw uit uw etensbakje gekocht bij de Action erbij te pakken en u eeeeven een kwartiertje af te zonderen. Dat hoeft natuurlijk niet in het kleine kamertje, maar kan gewoon door u even te onspannen door de benen op het bureau te leggen, ipv koffie mss een glaasje melk (das goed voor elk) erbij te pakken en op uw foon dit stukje te lezen! Ik neem u mee naar gisteren, 14 mei 2023. Ondergetekende speelde een clubkampioenschapje op zijn eigen baan, maar was in zijn gedachten ook op de Goyer, alwaar drie mannen van ‘The League Of Extraordinary Gentlemen, acterend in de – ik zeg het nog maar eens even met nadruk – => 27 holes Hoofdklasse <= na een tumultueuze laatste competisiedag vol regen en onweer vorige week opnieuw aan moesten treden om handhaving te bewerkstelligen tegen Frank’s Fanatieke Formatie uit Havelte. Om met de woorden van Heer Jorrit te spreken: 'potverdikke, zenuwachtig dagje hoor!'.

Baanagenda
Sluiten
Baanstatus
Sluiten