logo

Seniorencommissie

18 sep 2023

Golfgenot in Appelscha!

Donderdag 14 september j.l. hadden de organisatoren van de senioren golfbaan Hildenberg gereserveerd. Hoewel we altijd tevreden zijn over en met de wedstrijdleiding, was dit een prima besluit, resulterend in een topdag!

18 sep 2023

Reisje naar Appelscha september de 14e

Voor deze wedstrijd van de Senioren op donderdag, had de organiserende commissie een avontuur naar zuid-oost Fryslân bedacht. Al op de heenreis was het genieten, de nog lage zon scheen prachtig schitterend over de bedauwde weilanden. De rit door de ‘stellingwerven’ was weer prachtig. Alle deelnemers ( mooi aantal met 25) waren er al vroeg, belust op de beloofde koffie met gebak en voor het mooie terras. Uw verslaggever van dienst mocht in de eerste flight beginnen op de nog […]

09 aug 2023

Via de Hof van Andor naar de Hof van de Koning

“Je mag op de green alleen je putter gebruiken en gebruik van de putter buiten de green telt ook”, was de instructie terwijl me een scorekaart werd aangereikt.

22 mei 2023

Seniorenwedstrijd Dauwtrap “Hemelvaart”

Het dauwtrappen of “hemelvaren” werd in de 19de eeuw gedaan omdat de dauw op het gras een zuiverende en genezende werking zou hebben en dat heeft ondergetekende geweten. Men stond al om drie uur ’s nachts op om zingend en blootvoets op het gras te dansen, dauwtrappen, zo u wilt . Vroeg wandelen om op tijd bij de kerkmis te zijn . De Germanen vierden in die periode de opkomst van het nieuwe leven in de natuur.

01 mei 2023

Hof van de Koning wordt sponsor van de seniorenochtend

20 april jongstleden was er ‘als vanouds’ een seniorenochtend. Uiteraard was er een grote belangsteling voor deze wedstrijd qua aantal deelnemers. Na afloop werd tijdens de prijsuitreiking door de voorzitter van de sponsorcommissie (en tevens fervent deelnemer van de seniorenochtend) bekend gemaakt dat Restaurant ‘Hof van de Koning’ een driejarig sponsorcontract heeft gesloten met de seniorencommissie van GC Heidemeer!

11 okt 2022

Verslag einde jaar afsluiting seniorencompetitie 2022

Donderdag 6 oktober was het prachtig weer voor de einde- jaar afsluiting van de seniorencompetitie. Lekker zonnig maar wel met een koude straffe wind uit het noord westen. Toch waren er 34 deelnemers. We zouden shotgun spelen, maar dat bleek door een communicatie -probleem niet door te gaan. Door snel ingrijpen van de commissie en Andor werd het een gewone wedstrijd.

22 sep 2022

Golfwedstrijd senioren in Appelscha

Het is donderdagochtend 15 september. Vandaag is er een golfwedstrijd van de senioren in Appelscha. Een uitwedstrijd. Er doen 23 mensen mee. We vertrekken vroeg en komen om half tien aan op golfbaan de Hildeberg. Daar worden we hartelijk ontvangen door het ontvangstcomité in de persoon van Richtje en Gerard.

16 mei 2022

Verslag seniorengezelligheidswedstrijd vrijdag 13 mei 2022

Vrijdag 13 mei jongstleden, een dag onder een bijzonder gesternte. Graag verwijs ik voor wie meer achtergrond informatie wil hebben over deze bijzondere dag en datum combinatie naar Wikipedia. Een staaltje van magie en onheil door de eeuwen heen vloeit zo van uw beeldscherm af. Zelfs Adam en Eva schijnen op die dag uit het paradijs verdreven zijn. Maar houdt moed en spoorslags naar de Mulligan getogen en werd niet onverwacht bemoedigend omringd door enthousiaste grand oldies, ’the comfort zone’, […]

02 nov 2021

Afsluiting Seniorenochtend 2021

In de eerste plaats wil ik de commissie leden bedanken voor hun inzet bij de seniorenwedstrijden. Op 14 oktober was de laatste wedstrijd van het seizoen 2020/2021,we werden onthaald met koffie en gebak, daarna een gun shot wedstrijd met een hapje en drankje en avonds onder muzikale begeleiding van Roelof een diner een uitstekend diner bij hotel Tjaarda. Daar vond ook de prijsuitreiking plaats vond en tot mijn verbazing won ik 3 prijzen: Flessen wijn voor de trouwste bezoeker(2020 en […]

14 okt 2019

3 oktober 2019, derde lustrum seniorengolf

De oranjegloed aan de ochtend deed me goed om deze dag te zien slagen. Gezellig om met 34 golfers waaronder de trouwe oudste golfers, Roeline, bijna 85 jaar en Eugene en Ina, resp. 85 en 84 jaar, begin 2020, de dag met koffie/thee en lekkere appeltaart, te beginnen. De sfeer was prettig en ontspannen, wat wens je nog meer. Na de informatie over de wedstrijdvorm en verdere dagindeling door Anneke van der Starre, voorzitter, vertrok een ieder na de opgegeven […]

Baanagenda
Sluiten
Baanstatus
Sluiten