logo

Via de Hof van Andor naar de Hof van de Koning

“Je mag op de green alleen je putter gebruiken en gebruik van de putter buiten de green telt ook”, was de instructie terwijl me een scorekaart werd aangereikt.

Ja, nu herinner ik het me weer. Vandaag is spelletjesdag en de spelvorm is dat je alleen je putts hoeft te tellen. Dat wordt dus tactisch spelen rond de green.

En vooral hopen dat het een paar uur droog blijft. Dat lukte voor de eerste flights aardig, maar helemaal droog bleef het ook op deze seniorendag niet helemaal.

Tactisch spelen – waar staat de vlag -speel je bal daar zo dicht mogelijk in de buurt, maar vooral niet op de green – een chipje wel zo dicht mogelijk bij de vlag – en met één putt de hole afsluiten. Alle voorgaande slagen vergeten en een 1 noteren.

Bram en co hadden voor een prima speelbare baan gezorgd. Hij lag er niet helemaal bij als de Hof van Eden, maar die van Andor behoefde weinig commentaar.

En als de sponsor(Hof van de Koning) dan ook nog uitpakt met een speciale prijs, kan je dag niet meer stuk.
Met dank aan mijn flightgenoten Douwe en Bert en natuurlijk het organiserend comité Vera en Richtsje.

Antoon

Ook (organisator) Vera Bulte viel in de prijzen: 

“Je hebt van die dagen, donderdag 3 augustus had ik zo’n dag. We moesten normaal spelen. Maar zodra je met de putter in de weer ging moest je de slagen tellen tot het balletje in de hole zat. En dat lukte bijzonder goed! 13 putts over 9 holes! Dus ik mocht na afloop een dinerbon van onze sponsor Hof van de Koning in ontvangst nemen. Dus dat wordt een lekker avondje eten bij onze sponsor!”