logo

Sponsor Real PT over krachttraining voor golfers!

“Specifieke krachttraining is in de basis misschien zelfs wel een onmisbaar onderdeel in het leven van een enthousiaste en actieve golfer”

Volgens Erik Veen van REAL-PT is het de combinatie van expertises binnen REAL-PT die maken dat wij in ons werk vanuit meerdere perspectieven kijken naar de voordelen van een actieve leefstijl. Samen met Jeroen van der Mei en Thiemen Pen wordt binnen REAL PT 6 dagen per week personal training, duo training en outdoor training voor groepen van maximaal 4 personen verzorgd.

Studies tonen aan dat het aantal golfblessures toeneemt met de bekwaamheid van de golfer. Ondanks dat er bij pro’s dus meer blessures ontstaan, ligt het risico vaak hoger bij amateurs. Amateurs doen het golfen er vaak ‘bij’. Het grootste deel van deze groep golfers heeft een minder actieve leefstijl of een ‘zittend beroep’. Tijdens de golfswing maak je bewegingen in alle bewegingsvlakken. Ook heb je te maken met onnatuurlijke en eenzijdige, snelle explosieve bewegingen. Wervelkolom en andere lichaamsdelen worden belast. Als je de hele week hard gewerkt hebt, misschien net iets te weinig geslapen hebt en net iets te veel gezeten hebt dan is je lichaam hier niet goed op voorbereid.

Wat kan personal training toevoegen voor golfers?
Bij REAL-PT, de praktijk voor personal training in Heerenveen, hebben we oog voor veel aspecten in het leven van iemand. Beweging, voeding en rust zijn de belangrijkste pijlers voor ons. Goede krachttraining gaat vaak samen met aandacht voor flexibiliteit/mobiliteit. Dat is ook belangrijk voor golfers. Ook uithoudingsvermogen en het prikkelen van metabolisme kan worden meegenomen. Alles afgestemd op de persoon die iemand is, hoe zijn of haar leven eruitziet, wat belangrijk is, waar je plezier uit haalt, welke dingen je wilt en kunt verbeteren, ga maar eens na hoeveel rotaties en swings per week we het over hebben.

Krachttraining is eigenlijk essentieel in een trainingsprogramma voor een golfer. En daarbij kan kracht ook verbeterd worden als je werkt aan flexibiliteit, stabiliteit, coördinatie en balans. We kijken als personal trainers altijd naar het startpunt van iemand; wat is iemands conditie, bewegingsroutines en zijn er beperkingen? De een wil fit worden, de ander flexibeler, sneller, krachtiger en soms is er een wens tot gewichtsverlies of het bouwen aan spiermassa. Vanuit de fysieke mogelijkheden gaan we starten en werken we samen aan een gezonde sportroutine.

Wat waarderen mensen die bij REAL-PT trainen vooral?
Wat onze klanten ons teruggeven is dat de persoonlijke aandacht, het kijken naar de mens als geheel als bijzonder wordt ervaren. De uitdagende en toch haalbare doelen maken dat mensen met plezier komen trainen, zeker omdat de resultaten er mogen zijn. Fit worden en blijven is vaak een kwestie van starten en volhouden. Wanneer je je daarbij laat begeleiden door een ervaren professional is (bijna) het enige wat jij hoeft mee te brengen de juiste motivatie.

Hoe kun je starten met personal training bij REAL-PT?
Na een berichtje via mail, whatsapp of een telefoontje plannen we een kennismaking en vrijblijvend intakegesprek in. Je kunt kiezen voor een kort traject of meer duurzaam werken aan fitheid en gezondheid. Wat bij jou past bespreken we samen.

Hoe zijn jullie te bereiken?
Wij zijn te bereiken via ons contactformulier op de website: www.real-pt.nl of via ons mailadres: info@real-pt.nl