logo

Strokeplayseizoen 2021

We gaan wederom eventjes terug naar 2021, want toen werden er natuurlijk gedurende het jaar een reeks strokeplaywedstrijden gespeeld (8 stuks), met de laatste in december. De baan was toen niet helemaal strokeplaywaardig meer (het was de enige dag van december dat de temperatuur in de ochtend zo ver onder 0 was dat de greens bevroren waren en pas laat door de zon ontdooiden), maar het wel erg lachen was door alle wegstuiterende ballen. De spelers noemden het terecht ‘Casino Golf’, een leuk gevonden term! Ondergetekende kwam na 8 wedstrijden over het gehele jaar als overwinnaar uit de bus in de categorie ‘bruto’. In de categorie ‘netto’ werd wedstrijdorganisator Jan Sietse Heida zelf ‘fair and square’ de beste.

Ik kreeg als eerste de wisseltrofee uitgereikt voor de beste brutospeler van wedstrijdorganisator Jan Sietse Heida: een prachtige replica van de Ryder Cuptrofee, door Hans Jetten voorzien van een extra grote sokkel, zodat er in de loop van de komende jaren nog vele nieuwe kampioenen bijgeplaatst kunnen worden. Een leuke wisselbeker die ik aan het einde van dit seizoen uiteraard weer in zal moeten leveren!

De bezetting van de strokeplaywedstrijden is soms wat aan de lage kant. Leden denken dat deze serie wedstrijden niet voor hen is (omdat ze vinden dat hun handicap te hoog is), maar niets is minder waar. Iedereen met een handicap van max 26 kan meedoen. de Ik roep een ieder op om juist dit seizoen eens een paar keer mee te doen met deze soort wedstrijden. Juist om beter te worden is het spelen van strokeplay een goede oefening. Er is meer coursemanagement nodig dan bij een wedstrijd op basis van stableford, omdat een ‘streep’ niet kan. Juist daardoor loont het om na te denken bij clubkeuze vanaf de tee als ook door de baan. Een (of twee…) slagen opofferen kan juist in je voordeel werken, omdat er anders misschien wel een hele hoge score op je scorekaart komt te staan waardoor je uiteindelijk ook het gevoel krijgt dat je slecht speelt. Maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn! Speel naar je mogelijkheden en je zult verbaasd zijn welke score je na 18 holes hebt. En dat zou zomaar ineens ook een handicapverlaging kunnen betekenen, want je handicapslagen worden uiteraard van je brutoscore afgehaald ;).

Net als andere jaren waren de dagprijzen beschikbaar gesteld door een aantal sponsoren, benaderd door de wedstrijdorganisator zelf. Golfschool Heidemeer verzorgde de prijzen voor het eindklassement. Tineke, ik kom binnenkort de bon bij je verzilveren!

Arjen Miedema

Baanstatus
Sluiten