logo

Speler van het jaar… 2020!

U zult wel denken: die is lekker laat met het aanleveren van zijn stukje. Maar niets is minder waar beste lezer. U weet net als ik dat het nogal een raar jaar 2020 geweest is. Ineens kenden we nieuwe woorden als ‘lockdown’, ‘Outbreak Management Team’ en andere uit het Angelsaksisch gejatte termen om maar maar te kunnen beschrijven wat we met z’n allen hebben moeten beleven in 2020. Persoonlijk gesproken ben ik er goed doorheen gekomen. Mijn baan bleef bestaan en ik kon zelfs gaan denken aan zelfstandig ondernemerschap (wat ook gebeurd is in 2021) en ook de belangrijkste hobby van mij kon vanaf 11 mei gewoon weer doorgang vinden. Ik heb verhalen om me heen gehoord van mensen waarbij de crisis er flink ingehakt heeft op persoonlijk en of zakelijk vlak, dus ik prijs mezelf gelukkig.

Je kunt stellen dat golfen vorig jaar tot zijn barre essentie teruggebracht werd: van de auto naar de tee, spelen met max 3 mensen, afstand houden en na de tijd met een koffie to go in de knuist snel terug naar de auto en naar huis. Qua gezelligheid was het natuurlijk maar niets. Gelukkig kan er alweer een en ander en zijn de tekenen gunstig voor de komende tijd, dus laten we hopen dat het doorzet!

Ondanks de perikelen konden we toch op gezette momenten sportief met elkaar de strijd aanbinden via wedstrijden op de golfbaan. Ik kan me nog een paar fijne strokeplay-rondjes herinneren en ook de deelname aan het versoberde Fries Kampioenschap van 2020 staat me nog op het netvlies. Ik mocht geen caddie mee (dit jaar gaan we wel hè Jan Sietse!) en ook qua toeschouwers en andere belangstellenden was het maar een sobere bedoening. Desalniettemin goed gespeeld met een tweede plek als resultaat.

Ik was dan ook vereerd om halverwege 2021 uitgeroepen te worden tot Speler van het Jaar 2020. 2021 is alweer een eindje onderweg en net als andere jaren doe ik wederom mijn uiterste best om goede uitslagen te produceren!

Arjen Miedema

Baanstatus
Sluiten